Automatiseringsbedrijven leveren meer dan alleen apparatuur

Er zijn veel bedrijven die automatiseringsdiensten en bijbehorende producten leveren, van telefonie tot ERP-systemen. Automatiseringsbedrijven hebben een bijzondere dynamiek. Maar dat geldt ook voor de wat grotere automatiseringsafdelingen. Binnen automatisering is het leveren van alleen apparatuur zelden het doel. Apparatuur wordt gecombineerd met advies en rechten op intellectueel eigendom in de vorm van licenties. Gecombineerd krijgt de afnemer een waardevolle verbetering van de bedrijfsvoering. En na de realisatie van het gewenste rendement volgt vaak een service periode, waarin door advies, functioneel beheer, upgrades en andere werkzaamheden het rendement behouden wordt en waar mogelijk verbeterd.

Invantive Vision helpt Automatiseringsbedrijven en Automatiseringsafdelingen

Invantive Vision is een software oplossing voor automatiseringsbedrijven en automatiseringsafdelingen. Uiteraard biedt de applicatie Invantive Vision mogelijkheden om bijvoorbeeld projectbudgetten en een klant-specifieke prijs voor de voorrijkosten op een werkbon te registreren. Het maakt niet uit of dat op basis van bijvoorbeeld ITIL, CMM of Prince2 gebeurt. Maar Invantive Vision gaat verder om uw projecten en service te ondersteunen:

  • Geen half werk: voor processen kun je in de software een workflow instellen. Het maakt niet uit of het gaat om het oplossen van een storing aan een server via een werkbon, het doorvoeren van een change zoals veranderen van de grootboeksleutel of het aanpassen van de laatste versie van een softwarepakket en het uitleveren van een backport hiervan. Per soort procese kun je exact instellen welke personen wat mogen en zorg je ervoor dat je altijd weet welke activiteit bij wie ligt en welke fase hij heeft. Per IT-project, per klant of concernbreed.
  • Geen verloren uurtjes: bij het uitvoeren van de processen registreer je snel en gemakkelijk welke artikelen verbruikt of gebruikt zijn, en hoeveel tijd het heeft gekost. Dat kan vanuit de Microsoft Outlook kalender maar ook via het web. Op de werkbon verschijnen de juiste uren en die werkbon kan eventueel per e-mail opgestuurd worden naar bijvoorbeeld de gebruiker of de IT contactpersoon van de klant.
  • Wat staat daar ook alweer? Per artikel kun je eigenschappen toevoegen. Voor een server bijvoorbeeld hoeveel Mb geheugen geïnstalleerd is, voor een printer hoeveel pagina’s hij afgedrukt heeft en voor een installatie van Microsoft Exchange wat de licentiecode en het wachtwoord zijn. Deze gegevens kun je registreren op een artikel maar ook per serienummer. En per serienummer kun je uiteraard meerdere metingen doen in de tijd. Deze gegevens kun je op een veilige manier delen. Bij het doorlopen van een workflow kun je de gegevens controleren en eventueel bijwerken. Je weet dus precies wat er bij je afnemer staat! Bijvoorbeeld bij printers met een afrekening op basis van verbruik weet je ook hoeveel afdrukjes je kunt factureren.
  • Blijven communiceren: aan de buitenkant van een stuk software of hardware kun je niet zien hoe goed hij voldoet aan de eisen en wensen. Maar je medewerkers hebben daar wel een mening over. Ze verzamelen punten zoals storingen of wijzigingsverzoeken. En je afnemer helpt je daarbij ook. Maar dan. Welk wijzigingsverzoek is klaar, welk wijzigingsverzoek wordt pas volgend jaar opgelverd? Invantive Vision helpt je met overzichtelijke rapporten, e-mail en integratie met sociale media om te blijven communiceren wat de situatie is nu en wat de verwachtingen zijn. Of het nu gaat om een 1-op-1 contact of om duizenden geïnstalleerde eenheden in het veld.
  • Alles bij elkaar geeft inzicht: je kunt gemakkelijk gegevens uit andere systemen bundelen binnen Invantive Vision. Of dat nu gaat om incidenten vanuit SNMP-monitoring die een workflow starten, of registratie van tellerstanden, of tot op heden gefactureerde bedragen per klant. Invantive Vision zorgt er voor dat je de gegevens gemakkelijk combineert en grip houdt op het werk. Of je nu met ITIL, Prince2, ASL of CMM werkt.