Slim ontwerpen en in stand houden

Ingenieursbureau’s hebben een creatief en toch gestructureerd proces. Het gaat niet alleen om het initiële ontwerp, maar om de totaaloplossing. Blijft de temperatuur in de intensive care binnen de ingestelde grenzen? Gaat de wegverlichting op het juiste moment aan en blijft hij bij een evenement in de binnenstad wat langer aan? Een heel scala aan vaardigheden is nodig om binnen de mogelijkheden een ontwerp te maken dat de afnemer tevreden stelt. En waarbij de afnemer ook tevreden blijft, want een werkende installatie blijft vaak tientallen jaren in gebruik. De instandhouding kost vaak meer dan de initiële levering.

Invantive Vision helpt

De software oplossing Invantive Vision ondersteunt ingenieursbureau’s in hun werk. Uiteraard biedt Invantive Vision mogelijkheden om bijvoorbeeld projectbudgetten en een project-specifieke prijs voor de manuren te registreren. Maar Invantive Vision gaat verder. We zorgen er dat de gehele levenscyclus in beeld is bij alle betrokkenen, BIM gaat tenslotte niet alleen over 3D ontwerp:

  • Geen half werk: voor processen kun je een workflow instellen. Het maakt niet uit of het gaat om het aftekenen van een processtuk of om het doorvoeren van een wijziging zoals veranderen van een kolom . Per categorie kun je exact instellen welke personen wat mogen en zorg je ervoor dat je altijd weet welke activiteit bij wie ligt en welke fase hij heeft.
  • Geen verloren uurtjes: bij het uitvoeren van de processen registreer je snel en gemakkelijk hoeveel tijd het heeft gekost, inclusief eventuele kilometers. Dat kan vanuit de Microsoft Outlook kalender maar ook via het web.
  • Gestructureerd samenwerken: alle processtukken en producten kun je veilig opbergen in het geïntegreerde document management systeem (DMS). Vervolgens kunnen je leveranciers en afnemers op een gecontroleerde manier toegang krijgen en hun wensen kenbaar maken.