Het lijkt geen kwestie meer te zijn óf je de cloud in gaat, maar wanneer. Cloud computing betekent niets anders dan dat hardware, software en gegevens niet meer op de computer of server van de gebruiker staan, maar op internet. Het ultieme doel is om de perceptie van software helemaal naar de achtergrond te laten verdwijnen zodat het gebruik en de gebruiker centraal staan.

Cloud computing voor het MKB

Door de lagere kosten en de laagdrempeligheid van het systeem is cloud computing in principe geschikt voor iedere  organisatie.  Waar zware en dure applicaties als CRM-systemen vroeger alleen waren weggelegd voor grote organisaties met dure IT-afdelingen, brengt de cloud dit soort oplossingen binnen handbereik van het MKB.
Cloud LonddonOf een bedrijf overstapt naar de cloud heeft vaak te maken met het IT beleid en de positie van de IT afdeling. Bedrijven met een op zichzelf gerichte IT afdeling zullen de overstap minder snel maken. Met cloud computing zal voor IT afdelingen zal de nadruk weer meer komen te liggen op ondersteuning en het adviseren over informatietechnologie in plaats van op het reguleren en beheren, wat nu veel van hun tijd opslokt. De I komt  weer terug in de ICT.

Bedreiging van Data Security

Cloud computing brengt ook potentiele bedreigingen met zich mee, zoals data security. Het beschermen van gegevens wordt steeds complexer. Van een IT afdeling, hoe professioneel ook, valt in deze tijd van een slinkend budget en razendsnelle technische veranderingen eigenlijk niet meer te verwachten dat zij deze ontwikkelingen bij kunnen houden. Het is dus erg belangrijk om een betrouwbare leverancier te kiezen die 24/7  enkel en alleen aan beheer en veiligheid van data werkt. En daardoor wellicht beter de veiligheid kan waarborgen als uw eigen ict afdeling.

De 6 Voordelen van Serenga in de cloud

Het beschikbaar maken van een dynamische case management applicatie zoals Serenga in de cloud biedt als voordelen:
1. Je kunt altijd bij je gegevens. De gebruiker kan in principe altijd en overal bij de benodigde informatie
2. Je beschikt automatisch over de nieuwste versie. Hardware en software updates worden in de cloud vanzelf geïnstalleerd
3. Je bent goedkoper uit. In de cloud draag je veel IT taken over aan de provider. Zo hoef je bijvoorbeeld niet elke keer dat de leverancier nieuwe ontwikkelingen introduceert een nieuwe versie te kopen.
4. Je hebt een hogere ROI. Door het principe van pay-per-use betaal je alleen voor daadwerkelijk gebruik. Dure investeringen in hardware zijn niet meer nodig, waardoor je vooral operationele kosten maakt.
5. Je kunt je als bedrijf weer concentreren op je kerntaken. Het beheer van soft- en hardware kun je overlaten aan IT-professionals voor wie dat de core business is.
6. Je kunt er meteen mee aan de slag. Eenvoud zit in het DNA van de cloud. Installeren en implementeren gaan vanzelf of zijn zeer eenvoudig en de interface is gebruiksvriendelijk.

____________________________________________________________________________________

Dit bericht is eerder gepubliceerd ophttp://www.serenga.com/nl/kennisblog/2012/06/21/cloud-document-management-6-voordelen/

Het is geschreven door Bart Stelders, commercieel directeur van Serenga. Bart is te volgen op twitter.