Serenga en Surf Market hebben dinsdag 25 september 2012 het Seminar “Lagere kosten en hogere kwaliteit in secundaire processen in het onderwijs - 2012” georganiseerd.

OnderwijsKeynote speaker Prof.dr.Wil Foppen (Maastricht University) concentreerde zich in zijn presentatie ‘Learn & Lead’ op het sociale aspect van innovatie. Centraal stond de gedachte dat sociale innovatie niet soft is maar juist keihard op de agenda hoort te staan.

70% van vernieuwing is te danken aan mensen en slechts voor 30% aan techniek, stelde Foppen. Onder andere managementstijl en communities of practice is belangrijk. Hiërarchisch leidinggeven is niet altijd even motiverend.”Piramidaal management leidt tot mummies” en “hierarchisch leiding geven tot dummies” is de korte samenvatting van Prof Dr. Foppen’s mening.

Effectiever is het om medewerkers meer te betrekken, mee te laten beslissen, onderlinge communicatie te bevorderen en ontwikkeling te stimuleren. Zorg voor steun, sturing en vooral technologische infrastructuur.

Meer weten? Download hier de presentatie. 

Tweede spreker. dhr. Bart Stelder, ging in op ICT Trends in het onderwijs.

Hij sprak over de nieuwste ICT-trends in de onderwijswereld: Naast krimpende budgetten zijn er genoeg innovaties aan de gang zoals learning analytics, e-textbooks en BYOD (bring your own device). Met behulp van ICT en de cloud zijn er talloze oplossingen voor tijd- en geldrovende problemen waardoor uw ICT-afdeling weer volle aandacht kan besteden aan haar hoofdtaak, namelijk het ondersteunen van het primaire proces, het onderwijs zelf.

Dederde en laatste spreker, dhr. Rob Weyers  ging in op de gevolgen van de steeds verdere digitalisering van informatie.

ICT applicaties kunt u inzetten voor contract management, accreditatieprocessen, beveiliging, decentrale selecties en nog veel meer. Zo creëert u niet alleen rust op uw bureau, maar ook in de hele organisatie. Alle informatie is terug te vinden op een plek, voor al uw collega’s vanaf elke willekeurige plek ter wereld beschikbaar en altijd up to date.

Rob besprak uitgebreid het admissions proces zoals dat is ingericht door de Universiteit van Maastricht met Serenga.

Deelnemers kregen veel tips en demonstraties over het efficiënter inrichten van alle secundaire processen en gingen naar huis met concrete ideeën en inzichten.