Grip op uw gegevens zonder afscheid van Microsoft Excel met Invantive Control
Microsoft Excel is een fantastisch hulpmiddel!  Flexibel, intuïtief en snel in te voeren. Maar zodra de gegevens door meerdere personen gewijzigd moeten worden of een bedrijf kritisch karakter krijgen, dan komen de nadelen van de flexibiliteit naar voren. Laat staan als de gegevens ook moeten voldoen aan wet- en regelgeving.

Toch is het mogelijk om uw gebruikers binnen Microsoft Excel de flexibiliteit te blijven geven waar mogelijk, zonder afstand te doen van integriteit en vertrouwelijkheid. Invantive Control legt een brug tussen datavault gebaseerde datawarehouses van Invantive Producer en Microsoft Excel.

Gebruikers kunnen gegevens ophalen binnen hun mogelijkheden, meenemen, aanpassen en later weer verwerken in uw systeem. Zonder handmatige tussenkomst van uw automatiseringsafdeling en zonder kostbaar kunst- en vliegwerk.

Hoe werkt het in de praktijk?
Werken uw medewerkers nu veel met Excel? Vaak met verschillende sheets per medewerker of afdeling? Verstopt op lokale schijven, servers en clouds?
Kost het heel veel tijd om het overzicht over al die verschillende sheets te houden? Laat staan de gegevens uit die verschillende sheets in en uit uw huidige softwaresystemen te krijgen?

Met Invantive Control kan het anders:
U bepaalt zelf vooraf welke standaard Excel sjablonen u aanbiedt aan uw medewerkers. Uiteraard kan er geautoriseerd worden per medewerker, afdeling,  manager, dataveld, project etc. etc.  Dit sjabloon maakt en bepaalt u zelf, vaak op basis van uw huidige sheets in Excel. Denk bijvoorbeeld aan een calculatiesheet, een “pijplijn”overzicht voor sales, een projectplanning, een adreslijst, een kostprijsberekening, registreren van uren, een budgetoverzicht enzovoort,

Met 1 enkele muisklik kan een gebruiker het gekozen, vooraf bepaalde, sjabloon vullen met actuele gegevens uit de aan Invantive Control gekoppelde systemen. En dat kan (bijvoorbeeld) een combinatie zijn van gegevens uit uw CRM-, ERP, Calculatie-, CAD-  en Intranetsysteem. Of uit welk bronsysteem dan ook. Met deze actuele gegevens kan de gebruiker  naar hartelust aan de slag in de bekende Excel omgeving. En kan daarbij gebruik maken van alle mogelijkheden die Excel biedt.

De gebruiker kan op elk moment haar/zijn in Excel gewijzigde gegevens met twee muisklikken “uploaden” naar Invantive Producer (het datawarehouse van Invantive Vision). Invantive Control zorgt door die twee muisklikken voor een onmiddellijke distributie naar de “bronsystemen”, zoals bijvoorbeeld uw ERP- of CRM systeem. Indien gewenst kunnen er op diverse plaatsen in dit proces controlemogelijkheden  worden ingevoerd!
Zit er in uw Excel sheet een dataveld dat niet bekend is in een of meerdere database(s) van een bronsysteem? Geen probleem! Invantive Producer kan deze velden, indien gewenst, automatisch toevoegen.

Deze manier van werken heeft als voordeel dat
– iedereen met dezelfde sjablonen werkt
– iedereen altijd met actuele gegevens werkt
– gebruikers slechts toegang hebben tot geautoriseerde actuele informatie, bijvoorbeeld het project
– actuele informatie altijd in de bronsystemen aanwezig is in plaats van in (locale?) sheets
– iedereen de uitgebreide mogelijkheden van Excel kan blijven gebruiken
– het zeer eenvoudig is gegevens uit meerdere sheets te “consolideren”naar een totaaloverzicht

Excel wordt  met behulp van Invantive Control als het ware de “gebruikers interface” voor uw huidige softwaresystemen!

Samengevat
Met Invantive Control kunnen gebruikers gegevens ophalen binnen hun mogelijkheden, meenemen, aanpassen en later weer verwerken in het datawarehouse, zonder handmatige tussenkomst van een automatiseringsafdeling en zonder kostbaar kunst- en vliegwerk. Dit alles binnen de kaders van de afgesproken bedrijfsregels. Bovendien voldoet Invantive Control aan normen als ISO 27002 of SAS 70 terwijl de gebruiker toch Excel toepast.

Met Invantive Control krijgt u weer grip op uw gegevens, terwijl uw medewerkers productief blijven!