Volgens de marktmonitor van branche-organisatie Nederland~ICT is er in het jaar 2017 een tekort aan tussen de 4400 en 12000 ICT-ers! Klant- of gebruikersprocessen worden steeds ingewikkelder en de markt eist steeds meer direct inzetbare oplossingen voor een laag zo mogelijke investering. En dat allemaal in een vakgebied dat technisch gezien continu doorontwikkelt. Zijn er mogelijkheden om aan de eisen van klanten, markt, medewerkers en techniek te voldoen?

Uitbesteding

Bij sommige bedrijven werkt uitbesteding heel goed. Bij andere juist weer niet. Succesvolle uitbesteding is van veel  factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan taal, cultuur, doorlooptijd ontwikkelingen, kennisniveau medewerkers, projectmethodiek, doelmarkt etc etc,. Maar ook omvang van het bedrijf, organisatie van de ontwikkelafdeling, communicatie, bedrijfsgewoontes of simpelweg het soort klanten van een uitbestedende partij.

Werk/schutting

Als je het goed aanpakt kan uitbesteden van software ontwikkeling een oplossing zijn ! Dat kan op verschillende manieren. Denk aan nearshoring, detachering, payrolling of projectbegeleiding. Liderado begeleidt (samen met een aantal partners) uitbestedingstrajecten naar buitenland.  Waar uw nieuwe,  hoogopgeleide collega’s popelen om aan uw prachtige projecten te werken. Door de intensieve begeleiding vanuit Nederland zult u snel merken dat uw gemotiveerde collega’s niet perse in uw kantoor hoeven te zitten. Uiteraard is het ook mogelijk dat deze medewerkers bij u op kantoor (of dat van uw klant) werkzaam zijn. Voor korte termijn of voor lange termijn via een detacheringsconstructie op basis van een kennismigrantenregeling.

Iets voor u? 

Is uw organisatie geschikt om software ontwikkeling uit te besteden? Vul hier uw gegevens in om dit samen te bepalen. In een vrijblijvend gesprek bij u op locatie.